ActiveWatch

ActiveWatch, promotorul acestui proiect, este o organizatie de drepturile omului care militeaza pentru comunicarea libera în interes public.

Cum îndeplinim aceasta misiune?

  • Prin dezvoltarea de metodologii de cercetare, de interventie si instrumente de lucru pe cele patru domenii de actiune: libertate de exprimare, bun? guvernare, antidiscriminare si educatie media.
  • Prin dezvoltarea de programe, proiecte, campanii de comunicare si advocacy, cursuri de instruire si evenimente publice pentru a promova valorile unei democratii reale în România.
  • În colaborare cu peste 50 de parteneri locali si internationali din 15 tari.
  • Cu ajutorul sustinatorilor nostri: persoane fizice, juridice, institutii, ong-uri si companii.

De-a lungul timpului ActiveWatch a oferit o platforma de dezbateri în jurul unor teme sensibile: încalcari ale drepturilor omului, presiuni asupra mass-media, lipsa de transparenta a initiativelor autoritatilor publice locale si centrale. Aceste informatii sunt documentate si comunicate prin intermediul unor publicatii (rapoarte, declaratii), studii de caz si conferinte de presa.

Începând din anul 2004, am devenit membri ai retelei Reporteri fara Frontiere. Din iunie 2013, ActiveWatch a devenit membra IFEX – cea mai mare retea globala care activeaza pentru libertatea de exprimare.

În cursul procesului de aderare, ActiveWatch a influentat politica UE fata de România si a intervenit activ în procesul legislativ, sustinând libertatea de exprimare, liberul acces la informatiile de interes public, o guvernare responsabila si transparenta, precum si egalitatea de sanse în societate.