Asociatia Culturala Macaia

Despre noi

Membrii Asociatiei Macaia sunt tineri artisti, formatori, psihologi si traineri care au ales un stil de viata bazat pe autoeducare continua si sharing.

Misiunea noastra este de a aduce o contributie pozitiva in comunitate prin initierea si derularea unor proiecte si programe cu impact social si cultural atat la nivel local cat si european.

Obiectivele noastre sunt:

  • promovarea educatiei nonformale si a conceptelor de voluntariat si sharing
  • incurajarea si sutinerea tinerilor artisti,
  • militarea pentru libera expresie si includerea sociala luptand contra discriminarilor de orice gen
  • protectia mediului
  • experimentarea metodelor de lucru si a conceptelor inovatoare alternative
  • promovarea dialogului intercultural, a tolerantei intre semeni si participarea activa in folosul comunitatii.

Proiecte derulate:

Studio Parc

Un proiect interventie culturala care a avut ca obiective principale crearea unei comunitati active in Parcul Circului, promovarea educatiei nonformale, sustinerea tinerilor artisti si a unor noi forme de expresie artistica (activitati: drum circle, flow arts, slackline).

ArtForm

Proiect social artistic initiativa de tineri, finantat de Tineret in Actiune – a avut ca grup tinta copiii din Centrul de Servicii Sociale „Sf. Iosif” din Bucuresti.
Artform si-a propus ca obiective principale dezvoltarea abilitatilor artistice si sociale ale tinerilor institutionalizati, prin diferite forme de arta.

Devetaky

Devetaky, Bulgaria – august 2010, iulie 2011 – proiect european cultural care a reunit artisti din cinci tari si urma caruia s-au realizat zece performance-uri si 20 de instalatii si 5 opere de landart.

Land Workshop Saxony

Land Workshop Saxony, Meisen, Germania – May 2011 – proiect european cultural care a reunit tineri artisti din cinci tari si care a avut ca tema schimul de bune practici intre artisti din diferite domenii de activitate si s-a materializat in urmatoarele ateliere: landart, sculptura in lemn, instalatii, realizare de bijuterii din materiale eco, performance si muzica.

Arts and Spectacles

Arts and Spectacles, Dresden, Germania octombrie 2011 – proiect cultural european care a reunit artisti din sase tari, care au realizat impreuna un performance (de teatru, dans, muzica si teatru de umbre) care a avut ca punct de plecare diversitatea culturala si sprijinirea formelor de dialog intercultural.

Festivalul Multiart pentru Detinuti EXIT 2011

Festivalul Multiart pentru Detinuti EXIT 2011 – care a cuprins teatru, film de scurt metraj si documentar, muzica si expozitie foto.

Cu finantare de la Ambasada Regatului Tarilor de Jos, Asociatia Macaia a organizat partea de film documentar si scurt metraje, muzica si expozitie foto.