Echipa

Mădălin Mandin – trainer teatru

mădălin

Mădălin este actor profesionist și joacă în spectacole pe scena Teatrului Național alături de artiști celebri. Pe lângă actoria clasică, Mădălin practică, predă și promovează teatrul de improvizație alături de trupa sa, Improvisneyland. În Cetatea Artelor el pregătește elevi și studenți pe care îi învață bazele teatrului de improvizație.

Emi Ionescu – trainer muzică

emi

Născut la Târgoviște, în anul 1978 , începe studiul chitarei în anii liceului alături de formația electro-rock Proelium. După câțiva ani, renunță la studiul chitarei și se dedică instrumentelor de percuție. Activează de-a lungul anilor în diferite formații, abordând o paletă variată de stiluri muzicale (‘Nomen Est Nomen”-1996, 1997-muzică medievală, ”Scuba” 2004-2006-rock alternativ, ”Bumbapa” 2000-2005-electro-jazz, trip hop, ”Pontice” 2007- pre-folclor tradițional european. Susține numeroase concerte la festivaluri naționale și internaționale (Colours Of Music-Franța, Exit-Serbia, Festivalul Medieval Sighișoara, Street Delivery – București), alături de diverși muzicieni, printre care Ati De Chile, Electric Brother, Dinu Olărașu, Timpuri Noi, Mandela, Mihai Iordache, Senzor. Începând cu 2006 se implică activ în diferite proiecte muzicale ca trainer de percuție: 2006 -2010 Comunitatea copiilor Rahova Uranus proiectele “Ofensiva generozității”, „Biluna Jam Session”, „Pinochio se face mare” – Centrul de plasament Pinochio”,  „Studio Parc”, „Naturaly i”m nature”, „Tabere S P E R”, traininguri de muzică în Penitenciarele Rahova și Craiova.

Mihai Iordache – trainer muzică

iordache_jazz_square

Saxofonist şi compozitor, Mihai Iordache s-a născut în 1967 în Bucureşti şi a studiat saxofonul între 1989 şi 1990 cu saxofonistul de jazz Garbis Dedeian şi improvizaţia între 1988 – 1990 cu pianistul şi compozitorul Marius Popp.Primele apariţii în public au fost alături de grupul Creativ, cu Harry Tavitian şi Corneliu Stroe, în anii ’86 – ’87. În 1987 a câştigat Premiul de popularitate la Festivalul de Jazz de la Sibiu cu un recital solo.În 1990 şi-a format primul trio de jazz, cu Pedro Negrescu şi Lucian Maxim. A urmat o perioadă de concerte în noile cluburi bucureştene, alături de muzicieni din aceeaşi generaţie: Sorin Romanescu, Zoltan Andras, Maria Răducanu, Eugen Nichiteanu.În 1992 a înregistrat un solo pe piesa Tanţa, de pe albumul Timpuri Noi, şi a cântat un an cu această formaţie.

În 1993 a înfiinţat alături de textierul Florin Dumitrescu formaţia de punk rock Sarmalele Reci, al cărei stil s-a diversificat curând. A compus pentru ei piese ca Ţara te vrea prost, La Preoteasa, Violeta, Răpirea din Serai, Şpriţ de vară, Maniac (care au devenit mici hit-uri pe plan local) şi a înregistrat trei albume. S-a despărţit de ei în 1999.Între 1995 şi 2006 a mai cântat cu Lucian Ban, Ada Milea, Vlaicu Golcea şi grupul Orient Express al lui Harry Tavitian.

Din 2003 este saxofonistul formaţiei Kumm, cu care a înregistrat patru albume. În acelaşi an şi-a format propriul grup de jazz, Iordache, cu care a înregistrat alte patru albume şi care, în formula actuală, îi mai cuprinde pe Sebastian Burneci, Florian Radu, Toni Kühn, Dan Mitrofan, Uţu Pascu şi Tavi Scurtu. Acest grup cântă aproape exclusiv compoziţii proprii şi a cântat în majoritatea festivalurilor din ţară. Alături de Kumm a făcut numeroase turnee în Germania, Elveţia şi Italia. A mai cântat la Londra, Istanbul, Ierusalim, Luxemburg, Budapesta, Praga, Chişinău, Sofia, Berlin.

Credit foto: Andrei Leonte

Iulia Bolchiș – trainer design vestimentar

35891_533456343367170_159233356_n

S-a născut la 22.04.1974 în Rm Valcea, judetul Vâlcea. A urmat cursurile liceului “Mircea cel Bătrân”, profilul matematică-fizică, apoi Facultatea de “Automatica și Calculatoare” București, pe care a parasit-o după doi ani…

A urmat în final cursurile “Universității de Arte“ din București, secția pictură, pe care a absolvit-o în 2001.Din 2002 până în prezent activează ca stilist vestimentar în advertising. A debutat la Castel Film, apoi a avut colaborări cu numeroase case de producție publicitară cum ar fi Media Pro, Multimedia Est, Icon Films, Saga Film, Antena 1, Trustul Intact, Factor Film, etc, în vederea realizării unor spoturi publicitare și ședinte foto, evenimente, seriale tv. A conceput, propus și realizat cu mijloace proprii numeroase costume pentru aceste filmări. Iulia a realizat și expoziții în calitate de artist vizual, cum ar fi: 2002- Atelier 35, 2007- Galeria Galateea, 2004, 2006 – Bienala tinerilor artiști contemporani de la Budapesta, 2004-Bistrița Năsăud, “Colonia” 2001, 2006- Salonul Național de Artă.

 

Alexandru Vitzentzatos – trainer foto-video

alecu

Alexandru Vitzentzatos este născut în Tulcea, județul cu cea mai mare diversitate de etnii din țară. Tatăl lui este grec, iar mama din neamul tătarilor.

A fost pasionat de mic de artele vizuale, cinema și fotografie. A absolvit UNATC, secția Regie Film și TV în anul 2003 și a rămas în București. Scurtmetrajul documentar creat de el a câștigat marele premiu al secțiunii video la Festivalul Tineretului Balcanic din Grecia, iar filmul de diplomă a câștigat premiul criticii și premiul pentru cel mai bun actor la „Cinemaiubit” în Romania.

A lucrat ca asistent de regie pentru filmele lui Corneliu Porumboiu: „Călatorie la oraș”, „Visul lui Liviu”, „A fost sau n-a fost?” și „Polițist Adjectiv”. A scris, regizat și montat videoclipuri, reclame și documentare pentru diferite televiziuni și case de productie in România, Serbia și Grecia. A participat la două expoziții foto și a lucrat ca trainer foto-video în alte proiecte asemănătoare.

https://ro.linkedin.com/in/vitzentzatos

 

Simona Deaconescu – trainer coregrafie

simona deaconescu

Simona Deaconescu (născută în 1987) este fondatorul și directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, alături de care creează spectacole, filme de dans și instalații performative. Este absolventă a Facultății de Coregrafie din cadrul UNATC București și a Facultății de Regie de Film și TV din cadrul Universității Media București. În 2014 primește bursa danceWEB, oferită de rețeaua Life Long Burning în cadrul ImpulsTanz Festival Vienna, avându-i ma mentori pe Chris Haring și David Wampach. A participat la numeroase traininguri în țară și în străinătate fiind interesată de tehnici de dans care implică asumarea riscurilor pe scenă, compoziție intermedia, sunet și dans. În 2013 inițiază o serie de spectacole, sub forma unor camere virtuale, care pun dansul într-o ecuație liniară cu tehnologia, operând cu muzică live pe scenă, animații generative interactive și grafică video. Primele două spectacole din această serie sunt <<0001_Fabrica de Vise>>, realizat în parteneriat cu CNDB  și <<0002_Birdville>>, co-produs de 4Culture, WASP și Battery Dance Company New York. În 2013 realizează filmul de dans <<Silent Places>> alături de directorul de imagine Oleg Mutu. Lucrările realizate de Simona au fost prezentate în cadrul Romanian Dance Showcase(RO), eXplore Dance Festival #9 (RO), Linia de Producție – Fabrica de Pensule (RO), Downtown Dance Festival New York, Loikka Dance Film Festival (FN), Festivalul Filmului European (RO), International Screendance Festival (SUA), Sans Souci Festival of Dance Cinema (SUA), Ammutinamenti Film Festival (IT), Leeds International Film Festival (UK), POOL – Internationale TanzFilmPlattform (DE), FEMCINE 5 (Chile), Bestias Danzantes (Chile). Silent Places a obținut <<Honorable Mention Award>> la San Francisco Dance Film Festival (SUA) și a fost selectat în cele 10 filme promovate în turneul internațional organizat de Oklahoma Dance Film Festival (SUA).

Din 2010 organizează în mod constant cursuri de dans contemporan în București sub formă de module și workshop-uri, susținând ocazional ateliere de dans la Cluj și Budapesta. În 2015 dezvoltă în cadrul GROWASP un program de formare interdisciplinară și descoperire personală sub numele de D.I.M.A.P. (Direcții Inovatoare în Multimedia și Artă Performativă) organizând laboratoare de video dance și co-prezentând filme de dans selectate în cele mai importante festivaluri de profil din lume. Simona se implică activ în dezvoltarea dansului contemporan din România și a artelor conexe, până în anul 2013 coordonând proiecte precum ADN (Revista Online de Dans), Cartierul de Dans și ALT-Concurs Național de Coregrafie. În 2014 inițiază și coordonează alături de 4Culture și WASP proiectul Platforma X, un program de rezidențe și expoziție new media.

 

Sandra Balasoiu – trainer Arte Vizuale

11334372_894283747286599_360156276_n

Născută în 1992 la Sibiu, își începe timpuriu activitatea și implicarea ca voluntar în cadrul filialei din orașul natal a Crucii Roșii Române, unde pe lângă predarea a numeroase ore de “peer to peer” education ajută la punerea în scenă a pieselor de teatru și teatru forum prin implicarea directă în conceperea și realizarea elementelor de costum și decor. În paralel cu activitățile civice începe colaborarea cu artiști locali, împreună cu aceștia realizând picturi murale în spații alternative ale orașului, dar și câteva lucrări de street art.

După asistarea unor tineri scenografi în realizarea decorurilor pentru piese independente de teatru, decide să urmeze facultatea de scenografie, însă numai pentru un an. Apoi, din dorința de cunoaștere dar și de sistematizare, urmează cursurile Facultății de Biologie a Universității din București. Continuă cu proiectele artistice participând la expoziții de grup în Sibiu și București și ținând ateliere pentru elevi în taberele de vară organizate de Asociația Culturală Perpetuum Artis.

Din convingere că arta ar trebui să fie accesibilă tuturor, se implică în proiecte independente cum ar fi 438Hall, New Art Bazaar și Shui Shooz. În prezent acordă o deosebită atenție noii pasiuni, pentru instalații de artă.

 

Mariana Sandu – Expert Istoria minoritatilor

foto-Mariana-Sandu-769

Doctor în Sociologie, a urmat programul de Master „Politici Sociale ale Dezvoltarii” și este absolventă a Facultății de Istorie – Geografie. Începând cu anul 2001, Mariana Sandu a activat ca profesor de istorie-geografie, consilier de informare publică, dar mai ales ca asistent sau coordonator de programe care vizau îmbunătățirea accesului la educație și sănătate al copiilor și tinerilor romi.În perioada iunie – august 2009 a livrat informaţii privind Istoria şi Tradiţiile Romilor din Romania  în cadrul taberei „Istoria Romilor în 15 episoade” organizată în cadrul programului guvernamental S.P.E.R. . A participat la workshop-uri cu grupe de elevi romi pe teme ce vizau creșterea stimei de sine a acesora.

Ca etnic rom, bun cunoscător al tradiției și istoriei romilor,  prin munca sa încercă să aducă schimbări în viața romilor, însă încadrat în sistemul cultural tradițional al comunităților în care lucrează. Este autor al broșurii „Romii din România – repere prin istorie” și co -autor al primului Manual de Istoria și Tradițiile Romilor din România. Totodată, este co—autor al primului ghid adresat profesorilor de istorie privind Istoria Minorităților din România. De asemenea, a contribuit și la alte publicații privind romii din România, ultima colaborare fiind cu Universitatea București, fiind co-autor al manualului “Economia socială a grupurilor vulnerabile.

 

Ionuț Codreanu – Expert minorități

codreanu

Ionuț este licențiat în Jurnalism și este pasionat de istoria imaginarului. Analizează de peste zece ani felul în care se hrănește presa mainstream din clișee și stereotipuri. A contribuit la realizarea mai multor cercetări privind imaginea minorităților și grupurilor vulnerabile în mass media și în produse culturale. Crede că exploatarea și supralicitarea unor reprezentări  culturale despre ceilalți sunt forme de a masca lenea și lipsa de creativitate.  În Cetatea Artelor, Ionuț va susține atelierele de multiculturalism dedicate unor minorități etnice mai puțin vizibile în România. Teoretic, discuțiile vor fi despre particularitățile culturii armene, turco-tătare sau sârbo-croate. Practic, discuțiile vor fi doar despre oameni și despre cum arta, în diferitele ei forme de exprimare, poate pune în valoare identități culturale și poate sparge binomul noi-ei/ceilalți.

 

Adrian Szelmenczi – Expert minoritatea maghiară

foto szelmencziAdrian este absolvent de jurnalistică și, de mai bine de trei ani, urmărește cu atenție evoluția bentițelor tricolore din spațiul public românesc. Provenind dintr-o familie mixtă (româno-maghiară), a avut ocazia să fie pe rând și ”trădător de țară” și ”hazaáruló”, în funcție de tabăra în care se situează extremiștii. Pe blogul ActiveWatch scrie în special despre chestiuni legate de drepturile minorității maghiare din România și, din când în când, și despre fotbal. În Cetatea Artelor, Adrian va susține ateliere legate de diferite teme fierbinți pe agenda publică: cum de (mai) există unguri în Ardeal, și de ce este important ca aceștia să rămână în continuare acolo. Deși discuțiile ar trebui să fie în special despre artă și cultură, nu e deloc exclus să vorbim și despre politică.

 

Mădălina Amza – Expert promovarea diversității

mădălina

Mădălina este absolventă de psihologie și, de aproape patru ani, colaborează cu ONG-uri active în domeniul promovării drepturilor omului. Una dintre ariile ei majore de interes este combaterea stereotipurilor, prejudecăților și discriminării, deoarece experiența directă cu persoane din diverse categorii defavorizate a învățat-o să privească dincolo de aparențe. În Cetatea Artelor, Mădălina va susține ateliere legate de promovarea diversității, în care vom aborda atât concepte cheie, dar vom și explora cum arta și activismul se pot întâlni pentru a produce o schimbare socială.